Design af annonce

Design af annoncer der virker - undgå spildte reklamekroner

Hvorfor indrykker du en annonce i den lokale avis? Er det for at støtte lokalavisen og dermed gøre en god gerning - nej vel? Du gør det helt sikkert fordi du har et budskab du ønsker at få frem. Derfor er det vigtigt, at designet af din annonce har fokus på budskabet. 

Det er vigtigt at din annonce skiller sig ud og leverer budskabet klart og tydeligt ... ellers kan dine annoncekroner være tabt. For hvem gider at indrykke en annonce der ikke virker?

Din annonce skal ikke blot laves med den korrekte tekst og i korrekt format - dette er tekniske detaljer som der bare skal være på plads.  Det vigtigste ved design af en annonce er at have fokus på dit mål med annoncen. Ønsker du at sælge et nyt produkt? Ønsker du måske at tiltrække en ny målgruppe? 

Jeg kan godt lide design af annoncer der skiller sig ud fra resten. Annoncer som bliver set og som skaber nysgerrighed hos læseren. Med min baggrund indenfor markedsføring har jeg også en forståelse for hvad der virker i en annonce...og hvad der ikke gør. Uanset om du ønsker at reklamere for et nyt produkt, en begivenhed eller et fantastisk tilbud, er det vigtigt at huske hvem du kommunikerer med. Hvem er din målgruppe og hvad fanger deres opmærksomhed? Hvilket budskab ønsker du at fortælle? 

Hvilke virkemidler bruges ved design af annonce?

Når der skal designes en annonce har jeg altid fokus på, hvordan annoncen leverer budskabet bedst. Ud over at være flot og skille sig ud, skal en annonce også kunne:

Skabe opmærksomhed

For det første skal annoncen skabe opmærksomhed. Det gør den ved farver der komplementerer hinanden eller billeder der fanger øjet. Ved anderledes former og sjove, skæve vinkler. 

Vække interessen

Annoncen skal skabe interesse hos beskueren. Det gør den ved at have et sigende og aktuelt indhold med gode punchlines. 

Skabe et behov

Annoncen skal dernæst skabe et behov hos beskueren. Dette gøres ved at fokusere på de fordele og det udbytte man får ved det produkt eller den ydelse, annoncen reklamerer for.

Opfordre til handling

Annoncen skal få beskueren til at foretage en handling. Det gør den ved sætninger som "køb på www.xxx.dk", eller "ring på tlf. xx xx xx xx. De såkaldte call-to actions. 

 

Sådan opbygger jeg en annonce der virker

Sådan får du annoncekronerne retur

effektiv annonce

Sådan designes din annonce så den virker.

[…læs mere…]