Registrering af logo

Skal dit logo registreres?

Dit varemærke / logo er en af de vigtigste aktiver i din virksomhed. Når jeg designer et logo gør jeg mig umagen med ikke at kopiere andre varemærker. Men man kan som ene mand ikke kende til alle registrerede varemærker og der kan derfor altid være et varemærke der ligner dit. Det kan derfor være en stor fordel at få logoet registrereret som varemærke, så din virksomhedens identitet ikke svækkes på markedet i forhold til dine konkurrenter. Registreringen sker hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er det kendetegn, som din virksomhed bruger til at markedsføre sig med. Det kan bestå af ord eller et logo, en kombination af de to elementer.

Hvorfor beskytte dit varemærke?

Når du ansøger om registrering af logo hos Patent- og Varemærkestyrelsen, vurderer de om dit varemærke kan registreres. De undersøger også, om dit varemærke ligner eksisterende varemærker eller firmanavne. Du får også oplysninger om, hvilke lignende varemærker der allerede er registreret.

Når du registreringer dit varemærke får du mulighed for at bevise, at det er dit mærke, og muligheden for at give andre licens til at bruge det.

Du kan ansøge om registrering af logo her: http://www.dkpto.dk/navn–logo/information/beskyt-dit-navn-og-logo/hvordan-registrerer-jeg-mit-varemaerke.aspx